Efter förlust i de två avslutande matcherna (mot Hanviken och Sollentuna) av hockeyettans vårserie väntar kval för Wings för att hålla sig kvar i hockeyettan.

Där ställs laget mot Nacka från division 1 och motståndare från division 2.

– Det känns bra efter omständigheterna även om vi såklart inte siktat på att spela ett negativt kval. Efter att vi borstat av den värsta besvikelsen hittade vi motivationen och det är kul att säsongen förlängts, säger Viktor Helander, spelande tränare i Wings.

Wings – där Pavel Brendl lämnat – har spelat två träningsmatcher mot Arboga under uppehållet (den andra under onsdagskvällen) och på söndag drar kvalet igång.

Då ställs man mot Trångsund hemma i Pinbackshallen.

– Vi ska visa hur bra vi är som lag och varför vi inte fått ut det. Vi tränade några dagar efter senaste riktiga matchen och var sedan lediga ett tag. Men efter det har vi tränat på bra och är förberedda på kvalserien, säger Viktor Helander.

I kvalserien östra ställs man mot Eskilstuna Linden, Nacka, Segeltorp, Trångsund och Värmdö. Serien inleds på söndag då Wings tar emot Trångsund hemma i Pinbackshallen.

– Vi har tyvärr haft några spelare sjuka de senaste dagarna så vi hoppas att de kommer tillbaka. Träningsmatcherna har varit bra för att komma in i tempo och sätta igång kroppen, säger Viktor Helander.

Sedan väntar nio omgångar till innan serien är över i början av april. Då är det avgjort i vilken serie Wings spelar nästa säsong.

– De lag som vi möter är spelskickliga men kanske inte så vältränade så om vi håller uppe tempot och inte slappnar så bör vi vinna. I det långa loppet tror jag att vi vinner genom att spela vårt spel, säger Viktor Helander.