Det nya radioprogrammet Good Vibe Brothers med programledarbröderna Max Thorin och Niklas Hammarberg hade premiär på Radio Sigtuna i augusti. Deras tredje program sänds i slutet av oktober och sen kommer duon att sända den sista söndagen i varje månad. 

– Vi tar upp både positiva lokalnyheter och världsnyheter och blandar prat och musik med citat från kända personer.  Vi berättar också om och spelar musik av artister som vi tycker haft inspirerande liv och karriärer, berättar Max Thorin.  

I förra programmet uppmärksammade de exempelvis två blinda musiker. 

– Med vårt radioprogram vill vi bidra till att göra världen till en mer kärleksfull plats, säger Max. 

Hur kommer det sig att du känner så starkt engagemang för att sprida positiva nyheter? 

– Det började med att jag jobbade för Greenpeace efter gymnasiet. Jag tycker att vi behöver engagera oss mer och få upp den världsmoralen och samlas för en gemensam sak. 

Inspirationen till sitt positiva radioprogram hittar Max och Niklas i möten med andra människor och på hemsidor och nyhetssajter. 

– Jag ställer in min hjärna på allt positivt som finns i världen och då hittar jag positiva saker överallt. 

Max Thorin poängterar dock att de inte blundar för de problem som finns.  

– Vi har exempelvis pratat om regnskogsskövling. I nästa program ska vi prata om skottlossningarna i Märsta. Men när vi pratar om allvarliga ämnen gör vi det med fokus på vad som görs och kan göras i framtiden för att komma till rätta med problemen. Vi vill inge hopp till människor.