Det var kraftiga vindar och åskväder i Sigtuna söndagen 29 juli. Det resulterade i några omkullblåsta träd vid strandpromenaden och andra gröna ytor. Vid elljusbanan har också några träd blåst ner på ledningen. Ingen har dock blivit skadad, enligt Erik Forsberg, arbetsledare i Sigtuna kommun.

Arborister har varit på plats och sågat bort träden.

– Nu gäller avstädning efter att man har sågat där. Vi ska ta bort allt som ligger löst. En kranbil ska köra bort ris och grenar, säger Erik Forsberg.

Artikelbild

| – Att man sen "stympar" det efter att det gått sönder och lämnar det som ett skelett ser mycket anskrämligt ut, säger Sigtunabon Camilla Hildén som tog bilden. Trädet ligger vid Ropsten mellan Aludden och Sjudargården.

Berörda områden är avspärrade. Städningen började måndagen 30 juli. Arbetet räknas vara klart nästa vecka.

Sigtunabon Malin Mertala tog några bilder i söndags.

– Det låg avbrutna pilkvistar överallt - på gräsmattorna, bilar och gångvägar. Först trodde jag att det var blixten som slagit ned i trädet, säger Malin Mertala.

Sigtunabon Camilla Hildén tog också en bild på vad som är kvar av ett mycket uppskattat träd som nu är nedfallet.

Artikelbild

| - Det låg avbrutna pilkvistar överallt - på gräsmattorna, bilar och gångvägar. Först trodde jag att det var blixten som slagit ned i trädet, säger Sigtunabon Malin Mertala som tog bilden.

– Trädet var ett otroligt vackert blickfång, med hängande grenar, där många förbipasserande stannade till och fotograferade sig då det var som en grotta. Att man sen "stympar" det efter att det gått sönder och lämnar det som ett skelett ser mycket anskrämligt ut, säger Camilla Hildén.

Just det trädet ligger vid Ropsten mellan Aludden och Sjudargården.

Erik Forsberg förklarar att arborister har sågat trädet, men det är oklart om jobbet med det trädet är färdigt.