Tidningen följer med senioren Gisela Löwenberg för ett spontant besök till Träffpunkten. Den är dock låst. Genom fönsterdörrarna kan man se att lokalen, med flera bord och stolar samt scen, gapar tomt på folk.

Tjänstemän berättar att lokalen aldrig är spontant öppen, utan bokningar måste göras av seniorföreningar. Lokalen är alldeles gratis

– Hade folk vetat om Träffpunkten genom annonsering så kanske folk kommer. Det är ju synd. Nu ser den väldigt objudande ut, säger Gisela Löwenberg.

Tjänstemännen som tidningen har pratat med menar att Träffpunkten är ett känsligt ämne och vill inte uppge sina namn. Men de håller med om att det är tråkigt som Träffpunkten är nu.

– Träffpunkten blev ingen träffpunkt, säger en av dem.

Över 2 000 av Sigtuna kommuns invånare är med i någon av de lokala föreningar som finns för äldre. Sedan lokalens invigning i slutet av februari kommer endast ett fåtal till lokalen. Träffpunkten har plats för 100 personer.

Föreningar som använder lokalen några timmar i veckan är Seniornet, PRO, Anhörigföreningen och Väntjänsten. Det har funnits föreläsningar, men de annonserades inte.

Både tjänstemän och seniorer som tidningen pratat med önskar att det blir mer liv i samlingslokalen.

– Det hade varit bättre om lokalen ofta är öppen så pensionärer kommer och går. Att de fikar och kanske tittar på tavlor som lokala konstnärer har målat, säger en tjänsteman.

Problemet är att en samordnare finns på plats endast tio timmar i veckan.

Läs även: 'Fritidsgård för äldre" är nu öppen

Läs även: Nu ska konsthallen byggas om

Läs även: Träffpunkt för seniorer redo vid årskiftet