Brottet, som är polisanmält, hände troligen natten mot måndag. Något liknande har inte hänt sedan öppningen i mitten på januari.

– Det stämmer att det här var första gången, men jag trodde att det skulle komma snabbare, så jag är inte förvånad. Nu har vi gjort en polisanmälan om skadegörelse, säger trygghetschefen Thomas Mileborn.

Vem som har krossat glasrutan är än så länge oklart.

– Vi inte om det här beror på att man inte gillar trygghetscentret, eller om det har varit ett bråk där någon har råkat sparka till en glasruta, eller om det beror på något annat, säger Thomas Mileborn som dock säger sig ha nåtts av vittnesuppgifter om ett bråk utanför trygghetscentret vid den misstänkta brottstidpunkten.

– Vad jag har hört var det ett par stycken berusade män som hade råkat i luven på varandra på kvällen utanför centret när det var stängt, men vi vet inte om det var dem som gjort det här, fortsätter han.

Har ni hjälp av övervakningskameror i detta?

– Nej, vi har inte det just nu, men vi tittar hela tiden på behovet av övervakningskameror, både inne i lokalen och utanför.

Orsaken till att hur glasrutan gått sönder ska dock vara klarlagd. Ett skoavtryck fanns på den trasiga glasrutan.

– Det var en spark som hade träffat rutan, med den ska inte gå sönder av det, säger Thomas Mileborn som har beställt en ny glasruta.

– Just nu är den trasiga skyddstäckt och vi väntar på en leverans av en ny tåligare glasruta, fortsätter han.

I trygghetscentret finns bland annat tillgång till säkerhetsstrategier, poliser, räddningstjänst, ordningsvakter, budget- och skuldrådgivare, fältarbetare och tillståndshandläggare alkohol och tobak.