Lördagen 17 november har utställningen vernissage i samband med Barnens kulturdag. Alla barn och ungdomar mellan 8 och 17 år som vill får delta i Ung salong. Så ser förutsättningarna ut.

Insamlingen sker onsdag 14 november och brukar locka många unga kreatörer från Sigtuna kommun, men även från barn och ungdomar från andra kommuner.

– Förra året var det bland annat en hel klass på Ekillaskolan som hade jobbat med ett modeprojekt med återbruksmaterial som deltog. Så då hade vi med mycket kläder som vi hängde upp i lokalen. Sedan har det varit mycket måleri och teckningar. Det brukar vara väldigt blandat, säger ansvarige Anna Hedberg som är kulturpedagog på Sigtuna museum & art och kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun.

För den som vill lämna in verk finns dock vissa begränsningar för att få delta i utställningen.

– Alla kommer att få vara med, och vi har ingen jury. Det som gäller är att alla får lämna in som mest två verk och att vi garanterar att minst ett av dem kommer med. Och hittills har det fungerat. Vi sprider ut oss så mycket som det behövs i Kulturlänken, fortsätter Anna Hedberg.

Vad händer om någon besökare vill köpa något av konstverken?

– Då kan vi förmedla en kontakt med den som har gjort verket. Vi sköter ingen försäljning själva, utan det gör barnen och ungdomarna, eller deras föräldrar.

Ung salong pågår till och med 17 december.