Märstasonen Jens Hult är både aktuell som låtskrivare i Melodifestivalen, och med den egna nya singeln “Eller hur!” - en personlig låt som handlar om att acceptera livet som det är.

– ”Eller hur!” är faktiskt en ganska skämtsam låt som handlar om att livet kan kännas så tungt ibland, säger Jens Hult till tidningen.

Även när det går bra för en så kan saker ligga och skramla bakom en som en kedja av problem, enligt honom.

Artikelbild

| Märstasonen Jens Hult är både aktuell som låtskrivare i Melodifestivalen, och med den egna nya singeln “Eller hur!”

– Och då ska man bara rycka på axlarna, ta ett djupt andetag och minnas att ingenting ändå spelar någon roll om hundra år, så då kan vi lika väl ha det bra och må bra så länge vi är här.

Han skrev låten när han insåg att han blivit ”vuxen”.

– Det var en sorglig dag, men nu har det gått ett tag och känns lättare, och avreagerar mig i låtarna.

Hur mår du idag?

Artikelbild

| Nick Hammer kommer i år att agera förband till artister som Näääk & Nimo, Byz och Mange Smith.

– Jag mår rätt bra, trött på mörkret, som tur är blir det ljusare nu så jag slipper känna att det ligger ett deppigt täcke över världen.

Jens Hult bor i Haninge nu, med familjen, sambo och två barn.

– Saknar Märsta ibland. Men vet att det alltid finns kvar.

Hur är det med livet?

– Livet för mig är något föränderligt, utvecklande och utmanande. Och jag börjar gilla livet mer och mer, även om jag blivit vuxen.

Jens Hult har också skrivit Omar Rudbergs låt för Melodifestivalen, ”Om igen”, som tävlar i Leksand den 16 februari.

Märstamusikern Viktor Sjöberg är aktuell med ett album som släpps den 15 februari. Han spelar i pop/rockbandet Live in Color, som tidigare hette Australian Sunrise. Bandet deltog 2017 i P3: Osignat med låten ”Kiss Me”, som utsågs till den tredje mest framgångsrika låten i tävlingen det året.

Bandets nya album är producerat av Ronny Milianowicz som tidigare har jobbat åt bland annat Hammerfall och Fergie Frederiksen från Toto.

Live in Color deltar under 2019 i musiktävlingen ”Livekarusellen”.

Märstarapparen Nick Hammer släpper också en ny låt, ''Bakom mig'' som han har gjort tillsammans med vännerna Viktor Garrette och Simon Strömberg.

– Själva handlingen i låten är att man tar hand om de sina, nära och kära, och att man tillsammans hjälps åt att ta sig fram i livet genom både tuffa och bättre perioder. Det här var något som man lärde sig redan som barn, att man tar hand om varandra och är stöttepelare i livet.

Nick Hammer kommer i år att agera förband till artister som Näääk & Nimo, Byz och Mange Smith.

Läs även

Jens Hult släpper ny singel

Rockband fast beslutna att lysa

Nick Hammer ger ut rap