Under tisdagskvällen den 14 november kommer händelserna kring vansinnesfärden i Märsta att visas i Kanal 5:s program, Trafikpoliserna, en serie som visar trafikpoliser och deras arbete. Incidenten resulterade i att en man i 40-årsåldern mejade ned ett äldre Märstapar på Stationsgatan i maj 2017. Mannen och hans passagerare var både drog- alkoholpåverkade.

– I detta avsnitt pratar poliserna om fortkörning och onykterhet. Att antalet förare som kör onyktra har ökat, säger Therese Lindström, pressansvarig på Kanal 5.

Avsnittet är cirka 43 minuter långt.

Therese Lindström berättar att avsnittet inte kommer att visa det exakta ögonblick då olyckan inträffade, men vittnen kommer att vara med.

– Det börjar med att några larmar polisen när de ser två misstänkt onyktra personer sätter sig i en bil. Vittnena följer efter bilen själva samtidigt som de larmar polisen för att kunna ta registreringsnumret. De filmar färden, så vi har bilder inifrån vittnenas bil. Efter att de har larmat polisen hinner de ikapp bilen, men först efter att olyckan har inträffat.

Programmet kommer att visa stillbilder från olyckan. En polis berättar från olyckan och deras arbete kring den. Vittnena är helt anonyma med förvrängda röster av säkerhets- och integritetsskäl, enligt henne. Bilmärken och registreringsskyltar anonymiseras också.