Maodoh Fallabowehs bilder på platsen bekräftar hans beskrivning. Bråte, järnrör och husdelar ligger kvar på parkeringsplatsen på Tvärgatan i Märsta – trots att bilbranden var för cirka tre veckor sedan.

– Det var två bilar som brann efter att någon tänt eld på dem. Men så spred sig elden även till byggnaden bredvid. Efter den tekniska undersökningen har man tagit bort bilarna. Men rester av bilarna och skador från huset som brann finns kvar, säger Maodoh Fallaboweh.

Parkeringsplatsen ägs av Sigtuna kommun, därmed ska kommunen städa upp där, menar han. Han har kontaktat kommunen, men har inte fått gehör.

Artikelbild

| Maodoh Fallaboweh visar parkeringsplatsen på Tvärvägen i Märsta.

– Jag har försökt att få kommunen att städa parkeringen efter branden, utan resultat. De menar att det är fastighetsägaren som ska städa upp, men det är absolut fel. Det var inte fastigheten som brann först utan bilarna.

Anders Olsson, enhetschef på Stadsbyggnadskontoret svarar så här:

– Parkeringen ska enligt uppgift vara städad efter branden, vi kommer att kontrollera detta igen för att säkerställa att det är gjort.

Däremot tar de inte hand om byggnaden då den inte ägs av Sigtuna kommun och den delen kommer därmed inte att åtgärdas av dem.

Artikelbild

| Maodoh Fallaboweh visar parkeringsplatsen på Tvärvägen i Märsta.

Han berättar att enheten agerar direkt när de får uppgifter om ett fordon som brunnit. Man kan felanmäla via parkering@sigtuna.se.

Läs även: Bilbrand i Steninge

Läs även: Brottsvågen förbryllar polisen

Läs även: Bilbrand vid Arlanda