Tidigare känd med EMD-projektet Hallonjuice och låten Billy the kid, släpper Hannes Andersson i höst en EP tillsammans med nya bandet Edora.

– Vi vill lyfta fram starka tjejer och skapa girlpower i rummet, säger Rosersbergsbon Hannes Andersson.

Hannes har en bakgrund som gruppchef inom försvarsmakten och har spelat elbas sedan barnsben. Han har tidigare spelat i jazzband men sedan några år tillbaka började han med elektronisk musik. När han inte musikproducerar undervisar han i musikprogrammen FL studio och Logig pro på olika skolor i Stockholm och Sigtuna.

Artikelbild

| Musikern Hannes Andersson släpper EP i höst tillsammans med bandet Edora.

– Disciplinen från det militära är en fördel som lärare och gruppledare och har gjort mig stresstålig. Hungriga vargar jagar bäst brukar jag säga till mina elever och bandmedlemmar, säger Hannes Andersson.

I föräldrahemmet i Rosersberg har Hannes pojkrum mörklagts och utmed de ljudisolerade väggarna står keyboards och gitarrer.

– Nästan alla i familjen spelar instrument, musiken har varit ett naturligt inslag i hemmet och när jag är här produceras musik nästan all vaken tid.

Det var här det började 2013. Hannes Andersson hade börjat med elektronisk musik på kulturskolan i Märsta, då möjligheten att vara med och skapa Aviciis låt X YOU dök upp. 13 000 bidrag laddades upp från 140 länder. Hannes låt kom långt i urvalsprocessen, trots den tuffa konkurrensen och det var då han förstod att han skulle satsa helhjärtat på musiken.

Artikelbild

| Musikern Hannes Andersson har tidigare spelat i bas i jazzband och började spela elektronisk musik på gymnasiet.

– I dag undervisar jag i musikprogram för så unga som 14 år, så jag började ganska sent med elektronisk musik. Men jag fastnade direkt. Jag valde extra musikkurser på gymnasiet och började att experimentera med olika sounds hemma i pojkrummet. Det resulterade i Hallonjuice och nu tas nästa steg som är Edora.

Bandet Edoras tre medlemmar, Anton Persson och Elin Rehnholm och Hannes Andersson blandar elektronisk popmusik med influenser av soul. Bandet inspireras av kvinnliga artister såsom Tove Lo, Astrid S och Tove Stryke. Deras låt Golddigger som släpps i höst handlar om vilja, styrka och självständighet. I sommar producerar bandet fler låtar.

– Vi vill arbeta normbrytande och stärka tjejer. Vi ser en rörelse och vill gärna bidra till den. Det gör inget om vi sticker folk i ögonen, vi kör vår grej, tjejer behöver få mer plats i musikbranschen, säger Hannes Andersson.