Årets höstkonsert blir ett musikaliskt möte mellan kören och flera olika musiker och solister som är kända från Stockholms musikscener. Här kommer att bjudas på allt från visor till jazz. 

– Att få göra en konsert med härliga musiker i den näringsrika myllan av visor och jazz är inte bara ett fantastiskt projekt. Det är dessutom en absolut del av Sigtuna Sångensembles genuppsättning, säger Greger Fellin, körens dirigent sedan starten.

Sigtuna sångensemble firar nästa år sitt 20-årsjubileum. Medlemmarna kommer från Nynäshamn i söder till Uppsala i norr. Tillsammans har de en mycket bred repertoar som innehåller allt från specialskriven körlyrik till klassisk kammarmusik, jazz och pop.

Artikelbild

| Jazzpianisten Fredrik Hermansson och basisten Palle Solling kommer att spela vid den stora höstkonserten i Mariakyrkan söndag 13 oktober.

Tidningen har exempelvis tidigare skrivit om Sigtuna sångensembles populära Extravaganzashower med musikal- och filmmusik som framförts tillsammans med orkester och dansare på Kulturums stora scen. Utöver samarbeten med andra musiker är kören också känd för sina traditionsenliga valborg- och adventskonserter i Sigtuna. Kören har även spelat in ett album som heter ”Vårsånger”.

Den här gången kommer kören att framträda tillsammans med bland andra jazzpianisten Fredrik Hermansson och basisten Palle Sollinger.

– För 12 år sedan sjöng vi tillsammans med de två musikerna under en konsert på Sigtunastiftelsen och nu är det dags igen, säger Mats Wehlin, en av körmedlemmarna.

Körens dirigent, Greger Fellin, som även är jazzsaxofonist, kompositör och arrangör, säger att de med glädje med jämna mellanrum återvänder till att göra konserter med musiker inom visor och jazz.

– Det ger utrymme både för vår körklang och solistiska insatser. Klangvärlden som föds i mötet mellan kör och Fredrik Hermansson och Palle Sollinger är mycket inspirerande, tycker Greger Fellin.

Sångsolister under konserten är Sofia Fellin och Marie Westerlind, båda med rötter i Sigtuna kommun.

– Sofia har studerat jazzsång i Long Beach i Kalifornien. Efter sju år i Los Angeles och San Diego flyttade hon förra året tillbaka till födelsestaden Sigtuna, berättar Mats Wehlin.

Även Marie Westerlind bor i kommunen. Hon är utbildad vid Kulturamas operalinje och har blivit välkänd som en konsertsångerska som behärskar allt från klassisk repertoar till musikal och visa.