Det var en uppmärksam och fokuserad publik som följde helgens clinic i Rävsta ridcenter, mellan Märsta och Sigtuna, där det arrangerades en talent spotting av Sveriges främsta unghästar. Många passade på att filma eventet med mobilkameran.

– Han är väldigt kunnig och kommer med internationella ögon. Det är kul att se hur han ger tips på finlir till dessa ryttare som redan är Sveriges elit, sa Klara Stenmark besökare.

Arrangör var Equestrian Academy och moderator för eventet var Elisabet Lundholm, tidigare förbundskapten i dressyr. Hon inledde med att samtala med Dietrich Plewa om dressyrens utveckling, följt av att ryttare med unghästar fick komma in och visa upp sig.

Artikelbild

| Totalt 12 Ekipage visade upp sig under dagen och fick bedömning.

Bland deltagarna fanns Sigrid Bergåkra med hästen Izack, Emilie Nyreröd med Final Countdown, Caroline Darcourt med Sankt Erik II och Romeona med ryttare Martin Ågevall.

– Han tittar i första hand på hästens naturliga gångart och dess balans, sa uppfödare Kristian von Krusenstierna, som var där med hästen Regi av Ena, tre år.

Fem hästar i åldern 3–4 år fick visa upp sig i första halvan av programmet, därpå inledde landslagsryttaren Jeanna Högberg andra halvan med att rida femåringarnas championfinalprogram på hästen Springbank VH. Ekipaget blev poängsatta i trav, skritt, galopp, lösgjordhet och allmänt intryck.

– Det var lärorikt och ett mycket bra arrangemang, sa Jeanna Högberg.

Artikelbild

| Domare Dietrich Plewa, Elisabet Lundholm, moderator för eventet, Lovisa Degreef-Beselin, Equestrian Academy, arrangör.

Eventet pågick i 3,5 timmar och publiken fick ta del av de råd Dietrich Plewa gav ryttarna samt vad de kunde förbättra.

– Några behöver tänka på att sakta ner en aning och inte forcera hästen, men överlag så är jag imponerad av vad jag fått se i dag. Det var en mycket hög nivå, sa Dietrich Plewa efteråt.

Artikelbild

| Inför ett ett fullsatt ridhus fick publiken ta del av de råd domare Plewa gav ryttarna. Jeanna Högberg på hästen Sir Donovan, 3 år.

Det här är andra clinicen Equestrian Academy anordnar i kommunen. I april besökte den tyske dressryttaren Matthias Rath Sigtuna.

– Behållningen för mig idag har varit att se det stora intresset hos publiken, sa Lovisa Degreef–Beselin, Equestrian Academy.