Kung Pao-kyckling

Zai

Du har två val, båda handlar om peppriga rätten Kung Pao – eller ”Gōng bǎo jī dīng”. Antingen lagar du receptet med tempeh som finns på sid 29, eller så går du till restaurang Zai (före detta Fugu på Drottninggatan) och beställer deras version – ger garanterat härliga pepparpiruetter på tungan. Eller varför inte både och.

Citronsorbet

Aaltos

Det finns nästan inget som slår en riktigt len citronsorbet som avslutning på en maffig middag. På Aaltos på Sysslomansgatan kan du få dig en kula som smälter som guld i munnen.

Bakad rotselleri

60 kvadrat

Vegantrenden är stark i Uppsala just nu. Nyligen öppnade ett nytt ställe, Souk, sedan tidigare finns Légume och på pånyttfödda minikrogen 60 kvadrat har man kunnat äta en riktigt mumsig bakad rotselleri. Skynda, menyn ändras titt som tätt.

Fjordlax

Miss Voon

Nya höghöjdskrogen Miss Voon i Elite Hotel vid resecentrum har sina kvaliteter. Man nästan äta sig mätt bara genom den fina utsikten. Som extra lök på laxen kan man ta in den fina fjordfirren som serveras med jalapeño, rom och rättika.

Kronenbourg blanc

Frenchi

Ibland är det inte läge för ännu en spännande mikrobryggaröl med drag av kaffesump och pomerans; ibland är det solig uteservering, okomplicerade kompisar och dito kall vete-öl som gäller. Då kan en Kronenbourg blanc, med sin ananasaktiga doft och lätta, läskande smak sitta som en smäck. Eller ja, basker.

Roten till det goda.