Platser

Favoritställe i Uppsala:

För vardagslyx: tidskriftsrummet på ”Carro”. Älskar att luta mig bakåt i en fåtölj framför fönstret och speja ner över staden. För sommarfeeling à la Kygolåt: hänger 12 timmar i sträck på bryggan vid Haglunds bro med fina personer utan att märka när dag blir natt och vice versa.

Bästa staden:

Melbourne! Så mycket hemliga barer, fester, knasiga restauranger och pianon mitt i gatan. Som Berlin fast varmt och folk är trevliga.

Favoritklubb i världen:

”The Night Cat” i just Melbourne. Det är som att kliva bakåt i tiden. Det är liveband, rökigt och folk dansar till jazz, soul och funk som om det vore en helt annan tid.

Musik

Bästa genre:

Nu Disco/Indie Dance. Älskar svängiga remixer på klassiker av Whitney, Toni Braxton och Nina Simone.

Bästa gig:

I Almedalen i somras när bland annat Uppsala Universitets rektor dansade loss till en remix av Marvin Gayes ”What’s going on”.

Låt jag alltid spelar:

Beror på vilken känsla jag vill förmedla. För en lite mer ”naughty Saturday night feeling” kör jag Toni Braxton ”You are making me high” (Bentley Grey nu disco remix). Om jag är på mer funky humör blir det Steezmonks remix av ”Ain't got that swing” med Louis Armstrong. Om det är mer chill stämning kör jag ”Mounika – On my Mind”.

Samtidsfenomen

Tjänst:

Jag har en känsla av att Tinderdöden är nära (kom ihåg var du hörde det först). Det är ändå mycket roligare att kompisdejta, därför älskar jag satsningar som appen GoFrendly.

Podd:

”En varg söker sin pod.” Inget nytt under solen, men den är dödsbra. Känns ofta som min enda chans i livet att känna mig kulturellt bildad.

Trend:

Är verkligen gladast i världen över att vegansk och vegetarisk mat är på frammarsch. Légumes lunchbuffé är det bästa som hänt Uppsala på flera år.