Samtliga tolv lag i hockeyettan östra fanns representerade när det vankades uppsnack i Stortorpshallen dryga milen söder om Stockholm.

Lasse Kinch, konferencier för dagen, välkomnade ESK Hockeys tränare Robert Kimby tillbaka till den östra divisionen efter en utflykt till västra.

– Resemässigt är det bra för att vi kommer hem tidigare, så jag är glad för grabbarnas skull, säger Kimby om serieskiftet och uttrycker sedan sin besvikelse över fjolårets tionde-placering.

– Vi hade ingen målsättning förra året och var bedrövliga stundtals, så resultatet speglar vår prestation.

Daniel Andersson, ESK:s spelarrepresentant på upptaktsträffen, fick även han tala "på podiet". Om publikintresset i Enköping, bland annat.

– Vi har runt 300 i snitt men måste marknadsföra oss bättre i stan för att få mer publik, 500-600 är vi värda i alla fall tycker jag.

Sex av elva tränare tippade (Väsbys vägrade) att Hudiksvall återfinns på tronen när hockeyettan östra summeras 12 december.

– Vi vill vara där uppe och då är det Huddinge man måste slå, kommenterar Hudiksvalls tränare Lars Lövblom.

På söndag inleder ESK seriespelet då Hanviken gästar Bahcohallen, och då räknar man med att ha fullt manskap trots att genrepet i fredags ställdes in på grund av spelarbrist.

– Vi har haft otur med skador och sjukdomar senaste veckorna, vi har ju nio backar i truppen men bara fyra som tränat på slutet. Många har småskavanker och såna där grejer, förklarar Daniel Andersson för EP-sporten.

Även om läget med manskapet ser prekärt ut redan nu menar både Andersson och Kimby att spelartruppen är både bredare och vassare i år.

– Varför vi kommer vara bättre än förra säsongen? Vi har mer seriösa spelare än förra året och en bredare trupp, säger Andersson.

– Vi har en högre skicklighetsnivå på laget, och jag tycker vi har en bredare spets i år, säger Kimby.

Flera av tränarna i serien hävdar att ni kommer vinna på grund av fysiskt spel, är det er strategi?

– Nej, vi är inte ett lag som bara åker runt och tacklas. Men vi kanske uppfattas som fysiska eftersom vi har många stora spelare och vill spela med mycket energi.