Adam vill utmana om Kåsasegern

Novemberkåsan är en av de mest mytomspunna tävlingar vi har i Sverige. I natt jagar Örbyhusföraren Adam Andersson sin första seger.

Adam Andersson jagar sin första seger i Novemberkåsan.

Adam Andersson jagar sin första seger i Novemberkåsan.

Foto: Thomas Lindblom

Enduro2019-11-30 07:36

Eskilstuna är platsen årets kåsa med start och målgång vid speedwaystadion i Gröndal strax utanför centrala delarna av staden. Adam Andersson är ett av de stora lokala hoppen. Han har tidigare en andraplats från Knivsta 2016. 
– Allt känns bra. Jag känner mig bra förberedd och är laddad för en blöt och kall tillställning. Det blir väl på med våtdräkt och köra typ, säger Adam Andersson. 
– Jag vill stå på pallen. Det vore stort att vinna, men för mig med den säsongen som jag haft, vore det typ lika stort att bara ta sig runt, fortsätter han. 
 Vädret blir som vanligt utslagsgivande i Novemberkåsan. Inför tävlingarna har det varit blött i skog och mark, och med snön som föll under natten till fredag kan förhållandena bli vanskliga. 
– För publikens skull är det ju jättebra, men för förarna blir det sämre. Man blir blöt så fort, och när vi kör sträckor upp mot en timma och sedan 20 minuters transport så fryser man nästan ihop, säger Adam Andersson. 
Som vanligt avgörs allt på natten. 
– Dagsträckorna åker man mest för att kolla runt lite så man vet vilka spårval man ska ta på natten. Det spelar ingen roll om du leder med flera minuter på natten, du kan tappa allt ändå, fortsätter han. 
Adam Andersson gör nu sin femte start i tävlingen och är en av fem åkare från Örbyhus MCK. Övriga är David Holmqvist, Simon Persson, Oscar Olsson och Adrian Blomfelt. 
– Det är roligt att det går framåt lite i byn. De andra har också tränat på bra, säger Adam Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om