I nästan en månad har superligan haft uppehåll för att ge plats till innebandy-VM. Under söndagen drar serigen igång igen för Sirius då man tar emot Falun hemma i IFU Arena. Tränaren David Ahlmark är inte nöjd med avbrottet i serien.

– Det blir så upphackat i seriespelet. Fokus verkar ligga på allt annat än superligan, det är avbrott här och där och helt plötsligt klämmer man in tre matcher på en vecka. Man försöker lösa så att superligan ska passa in med allt och alla, men i min värld borde det vara tvärtom, säger Ahlmark.

Siriustränaren menar att avbrottet även drabbar publiken.

– Det är svårt för publiken att veta när det är matcher. Det kan också vara så att publiken börjar komma och sedan är det en månads avbrott och man glömmer vad innebandy är. Vi jobbar hårt i Sverige med att få produkten SSL att växa, men vi blir nästan chanslösa.

Hur borde man lösa det tycker du?

– Jag tycker att man borde flytta VM så att det ligger efter säsongen igen. Jag kan tänka mig en mer komprimerad säsong i superligan så kanske VM kan ligga lite tajtare efter en SM-final i slutet av mars. VM kan då spelas i början av april, säger Ahlmark.

Sirius har som bekant inte haft några spelare i VM medan söndagens motståndare Falun haft desto fler.

– Om deras killar är lite nere och inte sugna på lunk så kan det vara en fördel för oss, men det kan vara så att de är väldigt revanschsugna också och vill visa sig bättre än i finalen. Det får vi se i matchen, säger Ahlmark.