En spelare som uppges vara nära att hamna i Sirius nästa säsong är division I-laget Vasalunds 22-årige vänsterback/vänsterytter Axel Björnström. Fotbollskanalen var först med de uppgifter, men under fredagen berättade källor för UNT att intresset har stärkts.

Dock återstår en del att lösa mellan klubbarna då Björnström står under kontrakt en säsong till.

Det finns även intresse från AIK – och mer än så.

Artikelbild

| Spelarjakt. Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf kan vara nära sitt första nyförvärv.

– Axel Björnström har varit bra i flera år nu och vi har flera klubbar som har visat intresse, bland annat Sirius och ytterligare lag i allsvenskan och superettan. Det finns konkreta bud, säger Chengis Rehman.

Hur går det med förhandlingarna?

– Det är flera klubbar inblandade, så jag kan inte säga något om det. Inget är klart än.

Nästa vecka ska som sagt Axel Björnström träna med AIK, som Vasalund tidigare har haft ett nära samarbete med.

– AIK är den klubb som är högst rankat av dem som är intresserade i och med att de slutade tvåa i allsvenskan, så det är klart det väger tungt för Axel som vill spela så högt upp som möjligt, fortsätter Chengis Rehman.

Vad kan du säga om honom spelare?

– 2016 gjorde han elva mål som vänsterback, visserligen var fem på straff, men elva mål är elva mål så att säga. Han är en snabb spelare som orkar springa två gånger 90 minuter om jag säger så och väldigt offensiv. Så han kan ta en position högre upp eller vara wingback i en fembackslinje. Han passar in i flera modeller och är en poängspelare.

Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf om uppgifterna:

– Det är inte vår spelare, så honom får Vasalund kommentera. Jag kommenterar bara Sirius spelare, säger Lagerlöf.

Vad kan du säga om spelaren?

– Jag vill egentligen inte kommentera det, men det är klart att vi har koll på honom. Han har spelat i ett Stockholmslag i massor av år, så det är klart att vi har koll på alla spelare i Vasalund, Brommapojkarna och så vidare.