Ericsson var erbjuden jobb hos AIK, då som akademitränare, redan inför säsongen 2013, men valde då att nobba erbjudandet och i stället ta över Vaksala. Där blev det succé med avancemang till division I och stora genombrott för talanger som Elin Åkerman och Emma Holmgren bland annat och flera andra spelare födda 1997. Efter två år inom Sirius så är Ericsson sedan årsskiftet F19-tränare i Uppsala Fotboll samt ansvarig för tjejfotbollen på Celsiusskolan inom Niu. Nu kan dock UNT avslöja att AIK erbjudit Ericsson en topptjänst som akademichef på damsidan.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Ericsson.

Hur ser framtiden ut för dig?

– Framtiden är att jag har ett avtal på ett plus ett år med Uppsala Fotboll. Vi är i en fas nu där avtalet antingen löper på om ingen av parterna vill bryta eller så kommer det att sägas upp inom en månad.

Samtal pågår med Uppsala Fotboll om en fortsättning också.

– Ja, vi har en dialog och jag har pratat med både Linda Zillén (ordförande) och Gunnar Källsten (klubbchef). Jag trivs bra inom Uppsala Fotbolll så vi får se.

Men det finns andra intressenter?

– Inga kommentarer.

AIK ligger för tillfället trea i elitettan, en poäng från allsvensk plats, med tre omgångar kvar att spela. Förra veckan gjorde klubben klart med den tidigare Siriusprofilen Pierre Gallo till tränarstaben.