I februari 2017 registrerades Almtuna IS ishockey AB hos Bolagsverket i syfte att i första hand förbättra klubbens ekonomi. Fram till dags dato har två procent av aktierna sålts till enskilda privatpersoner och företag som varit med och investerat i Almtuna. Under fredagen öppnades försäljningen av 300 000 aktier upp för alla intresserade. Varje aktie kostar 20 kronor styck. Målet är att sälja samtliga och därmed få in sex miljoner kronor.

Hur har ni kommit fram till värderingen 20 kronor per aktie?

– Vi är helt öppna med från vår sida att det här är en investering med hjärtat och inte med hjärnan. Om man tycker att vi har en del att tillföra i Uppsala är det här ett perfekt tillfälle att få äga, gå på bolagsstämma och vara med och tycka till, säger Niclas Fröberg som samtidigt ser att det i framtiden ska kunna löna sig att äga Almtunaktier.

– Om vi får driftansvar i en arena kan det finnas möjlighet att få lite tillbaka, säger han.

Dessa 300 000 aktier motsvarar tre procent av det totala antalet aktier. Säljs samtliga kommer Almtuna fortfarande att äga 95 procent av bolaget.

Under första timmen efter försäljningen öppnats upp såldes det aktier för drygt 20 000 kronor.

I arbetet med att komma igång med aktieförsäljningen har Almtuna tittat på en modell som tidigare använts av, bland andra, AIK, Djurgården och Tingsryd.

Det går att teckna sig för aktier i Almtuna fram till och med sista november.