Almtunas trupp har varit ovanligt skadefri under stora delar av försäsongen men nu kommer de alltså att få klara sig utan backen Jacob Ragnarsson. Han missar fredagens genrep hemma mot Västerås och som det ser ut även de inledande omgångarna av hockeyallsvenskan.

– Han blir inte med de närmaste två veckorna. Det är inre ledbandet och eventuellt en menisk som fått sig en törn. Han ska röntgas framöver, säger Almtunas ene tränaren Martin Gudmundsson.

Almtuna spelar sin seriepremiär hemma mot Västervik den 21 september. Modo borta den 23 september torde även vara i farozonen.

Vad betyder det för Almtuna?

– ”Ragge” är en viktig pusselbit, han loggar ju 18-20 minuter per match för oss så det är klart att det är ett tapp. Men nån annan får hoppa in och ta lite minuter, säger Gudmundsson.

Jacob Ragnarsson var nyligen med det svenska J20-landslaget på en turnering och han har chansen att ta en plats i JVM-truppen runt jul och nyår.

I fredagens genrep kommer Almtuna också att sakna prestigeförvärvet Tony Mårtensson men det ska inte vara någon fara med centern.

– Det är lite smågrejer bara och vi äventyrar inget genom att spela honom. Vi ska se till att hålla honom i shape till den 21:a.

Almtuna har haft matchledigt länge men har alltså Västerås i sin sista träningsmatch. Gudmundsson säger att man har släppt upp på träningen på slutet och att det verkar ha givit effekt.

– Grabbarna börjar se piggare och piggare ut, säger han.