Det var förstås lågmält i Almtunas omklädningsrum efter 2–4 (sista målet i tom kasse) mot tabellfemman Södertälje.

– Jag tycker att vi hade rätt inställning idag. Alla ville så sjukt mycket, men nu var Södertälje två klasser bättre än när vi mötte dem senast, det måste jag ge dem, säger Almtunas sportchef, Björn Danielsson.

Hedersamma förluster hjälper dock inte.

Almtuna verkar fast i botten av tabellen. Nu förlorade Pantern igen och det var viktigt för Almtuna. Att börja jaga ikapp en massa poäng är knepigt.

– Det var extra tungt att förlora när alla verkligen krigade. Allt sådant fanns där idag, men vi brände för många heta lägen, säger Björn Danielsson och tänker antagligen på (bland annat) Viktor Hertzberg friläge där kunde ha blivit 3–3.

Almtuna fick precis den start som laget önskade sig. Tony Mårtensson gjorde 1–0 med ett snyggt skott i krysset efter bara fem minuter.

Men målet gav ingen ordentlig boost och i stället var det Södertälje som tog över det mesta i den första perioden och vände också till en rättvis ledning.

– Allt som vi pratade om innan matchen hade vi. Attityden var på plats, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Under andra delen av andra perioden tog Almtuna över helt. Kvitteringen kom under en avvaktande utvisning. Målskytt: Jacob Svensson.

Nu hade Almtuna ett övertag och ett ledningsmål hängde i luften.

– Det är surt för killarna att inte få betalt. Södertälje var bra men vi mötte upp med fart och kampinställning, säger Gudmundsson.

Södertälje vände nämligen tillbaka och hade 3–2 inför den sista perioden, som blev jämn. Almtuna plockade ut målvakten Arvid Ljung, men då gjorde SSK mål och punkterade matchen.

– Det var en bra hockeymatch och då är det extra tufft att förlora. Det är j-t jobbigt när vi inte får betalt för det jobb bi lägger ner, säger Gudmundsson.

Nu måste Almtuna börja ta poäng om man inte ska bli avhängt. Visserligen har Tingsryd precis ovanför strecket lika många poäng, men med en hängmatch som spelas hemma mot Karlskoga på söndag.

– Nu prövas vi mentalt, säger Martin Gudmundsson.

I nästa omgång åker Almtuna till Oskarshamn för att möta seriens bästa lag. Ett omöjligt uppdrag kan tyckas, men det är kanske bättre att möta Oskarshamn borta än exempelvis Vita Hästen.

Däremot kan nästa hemmamatch mot Pantern (25 januari) bli en ångestmatch för båda lagen ...