Efter Hudiksvalls kvittering mot Kristianstad så har Almtuna inte längre kniven mot strupen när man åker till Himmelstalundshallen.

Almtuna kan få stryk och ändå ha avgörandet i egna händer.

– Vi tänker inte på det sättet, att vi kanske har råd att förlora. Men det är klart, det var ju bra att Hudiksvall gjorde det där målet, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Statistiskt ska Vita Hästen vinna torsdagens match.

På de fyra senaste mötena i Norrköping har Vita Hästen tre segrar medan en har slutat oavgjort (med VH-seger i förlängningen). Målskillnaden är 7–19 med Almtunas siffror först.

– Men statistiken betyder inte någonting i den här matchen. Det gäller att hitta en rätt anspänning. Det lag som kan spela ut har en fördel.

Att Almtuna har haft svårt för Vita Hästen är otvivelaktigt, bara två segrar på de nio senaste matcherna, men det finns förklaringar till det enligt Gudmundsson. Och nu har Almtuna en plan ...

– Vita Hästen har fått ner farten på vårat spel och har så klart gjort det bra mot oss, men nu har vi en annorlunda matchplan, vi ska tänka på ett annat sätt, säger Almtunatränaren.

Exakt hur planen ser ut är oklart. Den vill Almtuna förstås hemlighålla.

– Vita Hästen spelar mycket för att förstöra för oss och inte spela ett eget spel, så vi får väl se vad kan hitta på, säger Gudmundsson.

När Almtuna vann senast i Himmelstadlundshallen blev det 1-5. Skulle det bli ett liknande resultat på torsdagen så är den allsvenska biljetten nära.

Almtuna kommer till spel med samma trupp som senast, plus att Alexander Starck återkommer.