Ais kammade noll – återigen

Nollade på bortaplan och nollade på hemmaplan. Timrå har inte varit Almtunas önskemotståndare den här säsongen.

Sebastian Fakt, en av Almtunas bästa spelare, försöker överlista Victor Brattström i Timråmålet. Det gick inte under hela matchen.

Sebastian Fakt, en av Almtunas bästa spelare, försöker överlista Victor Brattström i Timråmålet. Det gick inte under hela matchen.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-20 21:53

– Vi hade behövt få in lite mer trafik på mål för att ha kunnat göra match av det här. Det blev lite för mycket utsida, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

På bortaplan förlorade Almtuna med 2–0 efter ett sent andra mål av Timrå. På onsdagskvällen blev det 3–0 till gästerna i Gränbyhallen efter att det sista målet kommit utan Ais-målvakt i slutet.

– På bortaplan skapade vi mycket mer heta chanser än i dag men vi behöver ta vara på chanserna, säger Gudmundsson.

Och rätt lag vann även om Almtuna skapade chanser de med. Bland annat i slutet när man trodde att det var ett slaget lag. Villiam Haag var närmast med mindre än fem minuter kvar men Timrå-målvakten Victor Brattström lyckades klara på något sätt trots att han låg ned.

– Synd att vi inte kunde trycka dit den då hade vi gjort match av det här, säger Gudmundsson.

Almtuna kändes som ett slaget lag ett tag dessförinnan men kom starkt på slutet. Och i den första perioden var det helt jämnt. Både spelmässigt och chansmässigt. Den stora skillnaden i matchen fick vi se i mittperioden. Ett tag var skottstatistiken 1–18 innan Ais putsade till den en aning i slutminuten.

Almtuna hade bara en utvisning i mittperioden men överlag anser Martin Gudmundsson att de blev tufft dömda under matchen. 

– Jag tycker att domarna bjuder in Timrå. Vi får riktigt hårda utvisningar, säger han.

Det märktes att Almtuna är lite tunna på anfallssidan för tillfället. Mattias Granlund och Tobias Liljendahl är skadade och beräknas inte vara tillbaka i spel den här veckan. Och Hampus Harlestam är avstängd i ytterligare två matcher.

– Vi blir lite för tunna över fyra kedjor. De som spelar gör det dock väldigt bra.

Den anfallsformation som presterade bäst var kedjan med Calle Åsell, Sebastian Fakt och Mattias Johansson även om det inte blev någon utdelning i målväg. Sedan förtjänar Jesper Eliasson i målet beröm. Det har inte blivit många starter för hans del den här säsongen men han visade att han kan vara värd att satsa på.

– "Jeppe" var bra och gjorde ett stabilt intryck. Han spelade med pondus, något vi har eftersökt. Håller han den här nivån bådar det gott för framtiden, både här och inför eventuellt JVM, säger Gudmundsson.

Matchfakta

Almtuna–Timrå 0–3

(0–0, 0–1, 0–2) Målen: 0–1 (32.02) Morten Madsen, 0–2 (40.48) Marcus Hardegård, 0–3 (58.01) Linus Nässén, öppet mål. Publik: 1 507 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!