– Vi har legat där uppe hela säsongen, och främst vill vi spela slutspel, men det är klart att det är en fördel att få med sig bonuspoäng. Vi såg i fjol vad betydelsefulla de poängen är, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Det är bara åtta matcher kvar (sju för Modo, Södertälje, Vita Hästen pch Troja) att vinka på och två lag (förutom ettan och tvåan) har mer eller mindre säkrat en plats bland lag 3–8 som ska spela slutspel.

Almtuna jagar Björklöven och kanske Pantern för att skaffa sig bonuspoäng.

Trean i grundserien inleder slutspelsserien med tre bonuspoäng, fyran får två och trean en bonuspinne. Fyran, femman och sexan börjar på noll.

Men det gäller förstås för Almtuna att hålla undan också, och därför är varje poäng oerhört viktig, som i kväll mot Västervik, som just nu ligger på kvalplats neråt, fem poäng före Karlskoga. Men det är oerhört jämnt.

Almtuna skiftar på målvaktssidan. Det är Arvid Ljungs tur nu.

Karlskronalånet Victor Aronsson går in i par med Gustav Lindström eftersom Jakob Ragnarsson är upptagen av landslagsspel. Erik Flood blir sjundeback

William Quist är redo för spel efter sin hjärnskakning (och förkylning senast) som hållit honom borta från spel sedan i början av december. Han blir 13:e forward.

Martin Gudmundsson var nöjd med det han fick se av laget mot Oskarshamn (3–4 efter förlängning) och är optmist inför Västerviksmatchen.

– Vi ska fortsätta på det sätt vi spelade mot Oskarshamn, där vi hade bra fart.

Västervik slåss alltså i botten av tabellen (även om avståndet upp till slutspelsstrecket inte är så stort) och kommer nog att vara desperat.

– När vi har mött Västervik på bortaplan har dom haft ett grymt pucktempo och det kan vi nog vänta oss i morgon (onsdag) också, säger Gudmundsson.