– Det är mycket matcher nu men det är bara kul att lira. Men det gäller att ta hand om kroppen och vara noggrann i allt man gör, äta rätt och sova mycket, säger Simon Johansson som fick ledigt under måndagens träning.

Ledigheten är lätt att förstå. Under helgen var han i Tjeckien med juniorlandslaget och spelade matcher fredag, lördag och söndag. Han landade på Arlanda på måndagsmorgonen och blev direkt upphämtad av Almtunas spelarbuss som var på väg till Norrköping för matchen mot Vita Hästen.

Men det är inte slut med det. Under onsdagskvällen spelar Almtuna borta mot Björklöven och på fredag väntar en tredje raka bortamatch, den här gången på Hovet mot AIK. Veckan avslutas med match hemma mot Leksand på söndag. Så mycket träning hinns inte med.

– När det är så här tajt handlar det bara om att hålla i gång kroppen och känna på pucken bara. Det gäller att anpassa efter hur många träningar det är, säger Johansson.

Han är precis som så många andra besviken över att Almtuna tappade 3–1-ledningen mot Vita Hästen senast och bara fick en poäng med sig hem efter förlängningsspel.

– Det var synd. Vi spelade bra i två perioder men blev sen för passiva. Vi får lära oss något av det.

Vid sidan av spelet i Ais har han nu ett stort sikte på att försöka ta en plats i JVM-truppen men konkurrensen är mördande. I Nordamerika finns namn som Rasmus Sandin (Toronto Marlies), Adam Boqvist (London Knights), Timothy Liljegren (Toronto Marlies) och Erik Brännström (Chicago Wolves). Släpps de av sina klubbar blir det troligtvis inte så många backplatser kvar att slåss om.

– Självklart vill man komma med och ta en plats i truppen, det är ju en dröm jag haft. Det är bara att fortsätta jobba och det är tre veckor kvar tills truppen tas ut. Men konkurrensen på backsidan är ju helt galen.

Lika galen som Simon Johanssons spelschema just nu alltså.