Vita Hästen, med nye tränaren Leif Strömberg, vann med 2–1 efter en jämn match där skottstatistiken slutade 27–27.

Matchen avgjordes på ett powerplay i mitten av den tredje perioden.

– Vi var inte värda poäng. Vi var inte redo från början. Vi tävlade inte, konstaterar Marcus Ragnarsson, som var mycket besviken efteråt. Han fick medhåll av Martin Gudmundsson, som sannerligen hade lätt att hålla sig för skratt.

Men 2–1 är ändå ingen solklar hemmaseger – men rättvis, det var den. Det var ju mycket värre när lagen möttes i Himmelstadslundshallen senast – 7–0.

– Vi tävlade inte. Så här ska det se ut om man inte vill vinna, säger Gudmundsson.

Vita Hästen inledde bäst (mål efter 57 sekunder) innan spelet jämnade ut sig – ja, Almtuna tog faktiskt över och sköt elva skott mot hemmalagets fyra.

– Men vi var inte bra ... Vi spelade långsamt nerifrån egen zon och vid ingångarna (över offensiv blå linje) så var det sällan som "nummer två" drog iväg mot kassen. Inget drag alls på mål, säger Ragnarsson.

Almtuna kvitterade dock genom Erik Santesson, som i numerärt underläge (!) åkte mot kassen och slog iväg pucken mot målvakten Pontus Sjögren (från ingen vinkel alls) och den studsade på en VH-spelare och in i mål.

Sedan tog hemmalaget över och dominerade i stort sett hela andra perioden.

Almtuna hade en dubbelchans (mycket bra lägen) genom Samuel Asklöf och Albin Carlson, men då räddade Pontus Sjögren, liggandes på isen.

Trots Almtunatränarnas kritik stod det 1–1 långt in i den tredje perioden. Men man ska inte bjuda Vita Hästen på powerplay – det var nämligen där det avgjordes efter nio minuter av slutperioden.

– Jag tyckte att Vita Hästen stängde ner tredje perioden. Vi gjorde en blek insats överlag, säger Ragnarsson och Gudmundsson nickar instämmande.

Ja, faktum är att Almtuna skapade få heta målchanser med undantag för Asklöf och Carlson samt ett friläge för Oscar Milton i den sista perioden.

I den första perioden skadades Ludvig Nilsson när han krockade med lagkamraten Albin Lundin. Det såg inte så farligt ut och han fortsatte att spela några byten men tvingades sedan kliva av på grund av smärta.

– Men jag tror inte att det ska vara någon fara med honom, säger Ragnarsson.

Till sist en fråga till Martin Gudmundsson, vars svar är signifikativt: Fanns det något i Al,tuna som var bra i den här matchen?

– Nej ...