Pontus Åhman började starkt och körde bra i de första streckorna på lördagen. Men därefter skulle det roliga ta slut. Upplänningen skulle ta fel på avståndet i en kurva och körde in i vallen på tredje sträckan.

– Vi gjorde en felbedömning och jag åkte för långt. Det blev en för sen bromspunkt så att säga, säger han.

– Det är som det är. Det sköna är ju att jag vet var misstaget ligger, men vi blev överraskade. Det vara bara "bom" in i vallen, men sen backade vi upp och körde vidare.

Men efter missödet skulle ändå Åhman och kartläsaren Filip Wernefur köra klart streckan. Efteråt märkte man att motorn var överhettad.

– Kylaren hade gått sönder när vi körde in i vallen. Planen var ändå att fortsätta köra, men det gick inte.

Men trots missödet åkte man ändå fort.

– Trots att vi åkte av så låg vi fortfarande före med 40 sekunder. Så det var synd att vi åkte av, för vi hade något bra på gång.

Nu blir det till att laga motorn. Den tolfte beger sig antagligen Åhman själv ner till Polen för att reparera sin Peugeot 208.

– Förhoppningsvis går det ganska fort där nere. Jag ska stämma av lite med dem där och så. Om det går på fyra dagar åker jag ner själv och tar lite semester där medan jag väntar på bilen.

Nästa deltävling i Rally-SM är i Älmhult i maj. Tills dess ska bilen vara klar. För att hålla igång körandet tänker Pontus Åhman ställa upp i flera lopp framöver, men nu närmast blir det med Opel Corsan istället.

– Det är alltid något på gång. Jag ska försöka köra så mycket bil som möjligt, säger han.