Precis som UNT har rapporterat om under tisdagen så nåddes Sirius av beskedet att det blir tre hemvister på "nya" Studenternas tidigare under månaden. Innan det mötet med Stadsbyggnadsförvaltningen så har det endast varit snack om två hemvister vilket de tidigare ritningarna visar.

– Ingen har diskuterat tre hemvister med varken mig, Kim Bergstrand eller Thomas Lagerlöf sedan jag började hos Sirius för ett och ett halvt år sedan. Det har bara kommit på tapeten nu det senaste mötet som vi hade med Stadsbyggnadsförvaltningen då vi fick se den där ritningen, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren.

Enligt Kommunen kan detta ha berott på att Sirius mestadels har haft möten med kommunela Sportfastigheter.

– Sportfastigheter har alltid kommuncierat två hemvister och då har man väl inte fullföljt sitt uppdrag gentemot Stadsbyggnadsförvaltningen om det ska vara tre i sådant fall, säger Lundgren

UNT har tidigare berättat att det rehabgym som Sirius planerat för i den nya arenan försvinner i den nya skissen.

– Gymmet har varit ganska viktigt för Sirius, till och med otroligt viktigt för laget som ska spela där.

Hur ser du på kommunens agerande?

– Man hade helst sluppit den här diskussionen och kunnat fokusera på det vi ska göra med att slutföra säsongen mot AFC Eskilstuna på söndag och sedan bygga vårt allsvenska lag inför nästa säsong, säger Lundgren och avslutar återigen med:

– Vi har aldrig sett en skiss över tre hemvister förrän sista månaden då vi fick det presenterat för oss.