Något definitivt besked vill Jonas Almtorp, som spelade 24 matcher för AIK i hockeyallsvenskan i fjol, inte ge. Att karriären ska fortsätta för den 34-årige Almtorp är dock inte sannolikt.

– Mycket talar för att jag har gjort mitt, så är det. Jag har precis byggt hus i Knivsta, har barn i skola, gjorde ingen bra säsong i fjol och har haft mycket skador sista åren. Det känns lite som att det är dags, säger Almtorp.

... men du vill inte säga det definitivt?

– Nej, det är väl mer att man ska erkänna det för sig själv bara. Det är det som återstår, men samtidigt ska man aldrig säga aldrig.

Den Knivstafostrade centern har en fin meritlista med spel i SHL för Modo, Brynäs, Luleå, Södertälje, Djurgården och Linköping. Han draftades av Edmonton Oilers 2002 och kommer senast från två och en halv säsong i AIK. Förra säsongen blev dock tung med först en käkfraktur direkt i premiären och sedan en knäskada som tidigt gjorde slut på säsongen.

– Säsongen blev förstörd och det är jobbigt att vara 35 år och operera sig flera gånger under säsongen.

Har du haft kontakt med några klubbar?

– Nej, jag har inte ens försökt. Jag har bara varit ledig även om jag tränar och är i form. Det är inte mer än så.

Känns det tufft att sluta efter en sådan säsong?

– Nej, det gör det inte. Det är som det är och oavsett hur det slutar så är det konstigt. Hockey har varit mitt liv sedan jag var väldigt, väldigt ung och nu ska man byta livsstil. Det är det som känns konstigt, men också utmanande. Det är bara att kolla framåt, det är kul och lite vemodigt så klart också när man tänker tillbaka.

Även om det förmodligen är slutspelat för Almtorp så kommer han fortsätta att finnas kring hockeyn och i Gränbyhallen. Almtorp har sedan tidigare hjälpt till i Almtunas 09:or där hans son Viktor spelar.

– Jag kommer inte att bli tränare på någon högre nivå, men jag kommer däremot att engagera mig mer i Almtunas 09:or. De har ett fantastiskt team runt laget och det ska bli kul att jobba där och jobba med grabbar som verkligen har driv. Att se glädjen hos pojkarna är rätt häftigt, säger Almtorp.