– Det kändes lugnt och tryggt under nästan hela matchen. Jätteskönt att vi kunde ta tre poäng nu när vi tappade tvåmålsledningen mot Vita Hästen, säger Almtunabacken Linus Rotbakken, som gjorde sina två första poäng (1+1) sedan han återvände från Karlskoga.

Det här var Rotbakkens femte match och han har redan hittat tillbaka till sin gamla roll. En stabil och bra back som har för vana att göra poäng.

– Men att det skulle bli sju mål, det trodde jag inte, säger han på telefon från hotellet i Umeå, där hela laget käkade en sen middag bestående av köttbullar, potatis och brunsås.

För Victor Rollin-Carlssonvar det en speciell match. Han var tillbaka efter en lång skadefrånvaro. Och han fick göra mål också – i tom Lövenkasse.

– Trots att vi släppte in fyra mål tycker jag att vi gjorde en bra match. Alla jobbade hårt och vi åkte mycket skridskor, säger Rollin-Carlsson, som var rejält trött efteråt.

– Jag har inte tränat så mycket den senaste månaden. Det är helt annat tempo när det är match, det gick fort där ute, säger han med ett skratt.

VRC passade på att berömma kedjan med Tobias Hage, Fredrik Forsberg och Tobias Liljendahl, som gjorde fyra av de sju målen.

x Forsberg 2+1

x Hage 1+1

x Liljendahl 1+2

Almtuna har inte förlorat under ordinarie tid på de fyra senaste matcherna, och man skulle förstås ha haft tre poäng även mot Vita Hästen med tanke på 3–1-ledningen i den sista perioden.

Nu väntar AIK på bortaplan på fredag och så Leksand hemma på söndag ...