Almtuna gjorde precis vad som behövdes – inte mer. Det blev nämligen ingen rolig match, särskilt under den andra halvan som stundtals var ett riktigt sömnmedel. Det var poängen som var viktigast den här kvällen.
– Vi måste fortsätta att fokusera på våra matcher. Det kan låta som en klyscha, men vi måste ta en match i taget, men jag håller med om att det ser bra ut och att vi bör kunna hålla undan för Sundsvall, säger Ragnarsson.

Sundsvall vann visserligen mot Troja Ljungby i går, men det skiljer ändå tolv poäng plus en betydligt bättre målskillnad för Almtuna. Dessutom är Tingsryd mellan Almtuna och Sundsvall i tabellen. Att Almtuna åter ska bli indraget i bottenkampen är osannolikt, inte minst med tanke på lagets form som sett över de senaste 15 matcherna är näst bäst i serien.

Almtuna fick en sällan skådad start på matchen. Efter 1.20 stod det 2–0 efter mål av Mattias Guter (27 sekunder!) och Joachim Gellerstedt.
– Det kan bli lite lättja när man får en sådan start, säger Ragnarsson.

Så sant som det var sagt. Första perioden var ändå helt okej, men sedan blev det segt.
– Vi började slarva och fick inte ned pucken på djupet. Borås kunde vända spelet på oss. Vi hade för långa och slarviga byten trots att vi hade pratat mycket om det, säger Ragnarsson.

Andra perioden blev mållös, och alla på läktaren som somnade vaknade i alla fall i början av den sista perioden när Almtunas Daniel Hermansson gjorde 3–0 efter 25 sekunder. Bara 36 sekunder senare kom 3–1, och det blev lite nervigt i Almtuna när Victor Backman reducerade ännu en gång efter 18.20. Borås tog ut målvakten efter 18.35.
– Det kändes lite stressigt på slutet. Jag hade hoppats att det skulle se lite lugnare ut eftersom vi har tagit så många poäng på slutet, säger Ragnarsson.

Det kunde mycket väl ha ramlat in en kvitteringspuck på slutet. Men Almtuna är seriens formstarkaste lag med fem segrar på de senaste sex matcherna. Troja Ljungby finns inom räckhåll i tabellen – bara fyra poäng nu.
– Vi ser en chans att klättra i tabellen även om vi tar en match i taget och bara fokuserar på nästa match, säger Marcus Ragnarsson.

I Almtuna debuterade AIK-lånet Markus Svensson i kassen. Han gjorde några svettiga räddningar i början av matchen, men borde nog ha tagit 3–2-pucken som var ett backhandskott som såg ut att ramla mellan axeln och stolpen.

Det märkligaste i matchen var powerbreaket som kom i den sista perioden. Klockan visade nämligen på 19.23 när det blev uppehåll i spelet så att läktarvärden Magnus Calland kunde dela ut presenter och hålla låda. Det måste vara säsongens senaste powerbreak i svensk hockey.