Gudmundsson har varit i Almtuna sedan 2005, först som spelare, sedan som tränare för bland annat juniorerna och den senaste tiden som tränare för seniorlaget tillsammans med Marcus Ragnarsson.

Gudmundsson hade kontrakt över nästa säsong, men när Almtuna ramlade ner till division I så upphörde alla kontrakt att gälla. Nu har han alltså skrivit på och kommer att träna laget även om det blir i hockeyettan.

– Martin passar bra in i den kravprofil som vi satte upp i arbetet att tillsätta en huvudtränare, säger Almtunas Niklas Sjölund, styrelsemedlem med ansvar för tränar- och spelarfrågor.

– Vi gjorde en utvärdering efter säsongen och den kom fram till några saker som gått fel och utifrån det så har vi satt upp en kravprofil där Martin passar bra in, säger Sjölund till Almtuna hemsida.

Tränarfrågan hade hög prioritet för klubben.

– Det är en superviktig pusselbit som det är skönt att vi gått i mål med. Arbetet med att komplettera i ledarstaben är i full gång också, säger Sjölund.

Även Martin Gudmundsson ser positivt på både sin egen och lagets framtid:

– Jag har fått i uppgift av föreningen att göra ett nytt avstamp, att hitta tillbaka till vårt DNA, ett hårt arbetande lag där man spelar för varandra och tränar oerhört mycket. Vi har en stor utmaning framför oss både sportsligt och ekonomiskt men det ska bli en roligt att vara med på resan, säger han till klubbens hemsida.

Det är ännu osäkert i vilken division som Almtuna kommer att spela 2019/2020 eftersom Pantern har stora ekonomiska bekymmer.

Mycket tyder på att Malmölaget inte kommer att få elitlicens och skulle så bli fallet kommer frågan att gå till Almtuna, som kom trea i kvalserien.

Almtunas ordförande, Niclas Fröberg, har tidigare sagt till UNT att klubben kommer att tacka ja till allsvenskt spel om en förfrågan kommer.

Enligt TT måste Pantern få in över sju miljoner för att klara elitlicensen för spel i allsvenskan, och därutöver behövs ytterligare ett sjusiffrigt belopp för att skapa en spelartrupp. Panterns kontrakterade spelare har full frihet att söka sig andra klubbar eftersom lönen för april inte har betalats ut.

Senast 30 maj ska Panterns alla papper vara inskickade till licensnämnden och senast 15 juni kommer ett besked: elitlicens eller inte.