– Det är givetvis inte bra att vi har tre backar borta. Nu har vi klarat oss utan två under en tid, och så får vi en tredje skada mot Västerås. Vi blir tunna, så är det förstås. I enstaka matcher är det inga problem, men i längden ...

Almtunatränaren Marcus Ragnarsson har kallat upp Theodor Nyström från J20, och han gör därmed debut i Almtunas a-lag.

Det såg ut som om Jacob Ragnarsson var på väg tillbaka efter sin skada, men han fick en reaktion efter torsdagens träning, där han gick för fullt.

– Han var öm efteråt och kunde knappt åka, säger Marcus.

Däremot är forwarden Jacob Svensson tillbaka efter avstängning. Almtuna går runt på 13 anfallsspelare. Det blir målvaktsbyte, Arvid Ljung vilar och Oscar Fröberg återkommer.

Skadade Victor Rollin-Carlsson var inte med på lördagens lättare träning. Han fick som bekant en smäll mot huvudet för någon vecka sedan.

Almtuna möter alltså AIK, serieledaren. Solnalaget är storfavorit.

– AIK är ett bra lag, konsekventa i sitt spel. Jag såg AIK:s match mot Björklöven och jag tycker att de hade ett bra lagspel, släppte inte till mycket. Men vi ska gå ut och göra det svårt för dem, säger Ragnarsson.

Almtunatränaren efterlyser ett bättre kroppsspel – över hela banan.

– Vi måste vara lite sugnare på att vinna. Martin (Gudmundsson) har räknat ut att vi hade riktiga tacklingar i matchen mot Västerås och 40 när vi mötte Björklöven, säger Ragnarsson.