Transferfönstret stängde för några dagar sedan och UNT kan nu avslöja att det fanns konkret SHL-intresse för Almtunas poängkung Tony Mårtensson. Intresse som Almtuna valde att tacka nej till.

– Det flera klubbar som hörde av sig om Tony, det stämmer. Det var inte bara en klubb, jag vill inte nämna några namn, men det fanns absolut SHL-intresse, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Varför tackade ni nej?

– Tony är en viktig spelare hos oss och vi har många viktiga matcher kvar. Vi ville inte släppa Tony helt enkelt, säger Danielsson.

Enligt UNT:s uppgifter var Djurgården en av klubbarna som hörde av sig om Mårtensson. Nu blev det ingen SHL-flytt utan i stället fortsatt jakt på det hockeyallsvenska kontraktet för Tony Mårtensson.

– Jag har varit med och satt oss i den här dåliga situationen och då ska man vara med och klara upp den också. Det är inga konstigheter. Det är roligt om man får erbjudanden därifrån, men nu är det som det är och det är bara att kriga vidare här, säger Mårtensson.

Och kriga är precis vad det handlar om. Under onsdagen ställs Almtuna mot Tingsryd i en match som kan avgöra ödet för hela säsongen. Seger och Almtuna är endast en poäng bakom Tingsryd på säker mark, medan förlust gör att det skiljer sju poäng med fem matcher kvar att spela.

– Det ska bli skitkul. Det är årets viktigaste match och det är sådana här matcher man vill spela även om det så klart är lite tuffare att spela när man ligger i botten jämfört med toppen. Jag tycker det ska bli jätteroligt, säger Mårtensson.

Går det att bara tycka att det är kul, är det inte lite ångest inblandat?

– Ångest är det inte, inte för mig i alla fall. Man vet att det står mycket på spel, men tycker du inte att det är kul så kan du inte spela heller. På något sätt måste man jobba så, gå ut och vilja vara hjälten.

Hur viktig är den här matchen?

– Vinner vi har vi fortfarande chans att greja det utan kval, men förlorar vi ser det nattsvart ut.

Redan under tisdagen åkte Almtuna ner mot Småland för övernattning i Oskarshamn innan måstematchen mot Tingsryd.

– Det är inte så mycket att fundera över, vi måste ut och vinna matchen.

Mårtensson har kontrakt över den här säsongen med Almtuna och beslut om 38-åringens framtid tas efter säsongen.

– Det tar jag efter, nu ska vi rädda upp det här först och främst, säger Tony Mårtensson.