AIK har besegrat Almtuna i tre av fyra möten denna säsong. Solnalaget toppar dessutom serien med tre bonuspoäng före Almtunas två när allt drar igång under lördagen.

– Vi har gjort en riktigt bra match och det var den vi vann. Annars tycker jag nog att AIK har varit det bättre laget i övriga matcher. Vi har haft lite problem med AIK:s forecheck och deras spel med långa puckar. Vi har fått ett långt lag och inte fått den press som vi vill ha på deras backar, eller på forwards i deras ingångar. Men vi har en plan för det, säger Gudmundsson.

Almtuna ska försöka ta ned motståndarnas fart och försökta spela offensivare på AIK:s backar. Ais-tränaren håller AIK:s bakre delar som lagets svagare.

Öppningsmatchen är viktig men Gudmundsson vill inte prata om någon nyckelmatch direkt.

– Tittar man på hur det sett ut förra året och året innan dess har det inte varit livsviktigt hur det gått i den första omgången, säger han.

Men det är just lördagens motståndare som han väljer att lyfta fram när han får frågan om vilket lag som utgör det största hotet – och han passar samtidigt på att lägga pressen på dem.

– Om man tittar på lagen som är med är AIK de som har det mest meriterade laget. De har pressen på sig. Dessutom är det laget med störst budget.

De får bära favoritskapet?

– Det tycker jag ändå. Det är inget snack. Men vi ser oss själva som vinnare efter fem omgångar, fortsätter Gudmundsson.

Almtuna kommer med exakt samma manskap som i den sista grundseriematchen, mot Vita Hästen, meddelar Gudmundsson vilket betyder att Gustav Lindström ska kunna spela trots den smäll han fick mot huvudet i onsdags.

– Jag hoppas och förväntar mig att spela, sade Lindström under torsdagen.

Enda förändringen som aviseras på förhand är på målvaktssidan. Arvid Ljung står efter att Oscar Fröberg avslutat seriespelet mellan stolparna i två raka matcher. Upplägget med att stå två matcher i rad för målvakterna har hållits hela säsongen. Men nu kan det komma att förändras.

– Det är inte utstakat på det sättet som tidigare. Vi kommer att starta med Arvid och sedan går vi därifrån, säger Gudmundsson.

Precis som tidigare styr i första hand målvaktstränaren Michael Andreasson hur målvakterna ska matchas.