För två säsonger sedan höll Malmöklubben Pantern på att skickas ut ur hockeyallsvenskan efter att man varit för sena med att skicka in handlingar till licensnämnden. Efter en överklagan från klubben återfick man sin plats. Efter ekonomiska bekymmer förra säsongen har samma klubb i år varit inne i ett så kallat kontrollår. Pantern måste visa upp ett positivt eget kapital för licensnämnden när handlingarna skickas in, senast 31 maj, men samtidigt berättar Sport-Expressen om att spelarna inte fått lön för april månad. Läget beskrivs som tufft av ordföranden Peter Nilsson i tidningen.

Kan Panterns olycka bli degraderade Almtunas lycka?

– Innan vi har något definitivt besked finns det ingen anledning att hoppas eller tro. Allt är hypotetiskt just nu, säger Almtunas ordförande Niclas Fröberg till UNT.

Men klart är att Almtuna följer utvecklingen och att man förstår att man är först på tur att få frågan om det blir aktuellt med påfyllning av lag till kommande säsongs hockeyallsvenska.

Och man kommer att ta chansen om den dyker upp.

– Ja, det kommer vi att göra. Vi har tagit beslut på att om vi får frågan kommer vi att tacka ja, säger Fröberg.

Han fortsätter:

– Det kommer att hända mycket kring den här frågan och vi kan inte ha för stora förhoppningar, men den här gången verkar Pantern ha det tufft.

Sedan måste ju givetvis även Almtuna uppfylla licenskraven för spel i Hockeyallsvenskan. Bland annat krävs ett eget kapital på två miljoner kronor. Ais har flaggat för ett stort ekonomiskt minus denna säsong men den kapitalförstärkning på 3,3 miljoner kronor från anonyma givare ska säkra spel i Hockeyettan där kravet är ett eget kapital på 200 000 kronor. Frågan är om det då är realistiskt att tro att Almtuna plötsligt ska klara kraven för spel i allsvenskan?

– Det får står skrivet i stjärnorna. Men vi håller på för fullt och vi har ju inte varit i ett kontrollår, säger Fröberg.

Fröberg är dock tydlig med att man just nu inte har fått någon fråga och att man inte kan hoppas för mycket.

– Vi måste fokusera och arbeta efter det vi vet, säger han.