"Almtuna var inte så dåliga"

Mikael Eriksson har spelat i franska ligan och i SHL med Växjö men det är moderklubben han brinner för mer än allt annat. "Jag älskar Bik Karlskoga", säger han inför premiärkvällen i Gränbyhallen.

Mikael Eriksson och Karlskoga kommer till Uppsala och Gränbyhallen på fredagskvällen.

Mikael Eriksson och Karlskoga kommer till Uppsala och Gränbyhallen på fredagskvällen.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2019-09-20 10:00

Nuförtiden stannar sällan en spelare i en klubb mer än ett par år. Mikael Eriksson har varit runt lite han också, som ingressen vittnar om. Det blev för länge sen en sväng till Grums och några år senare ett par säsonger i Växjö. Lägg därtill en säsong i Dijon i Frankrike. Men 32-åringen är född och fostrad i Karlskoga och det är för moderklubben han nu gör sin elfte säsong på seniornivå. För tredje året i rad är han dessutom lagkapten.

–  Det är det största i min hockeykarriär, säger han om uppdraget.

Karlskoga tippas tillhöra den övre skiktet i tabellen. Fredagskvällens motståndare Almtuna i botten. Precis där Ais var hela förra säsongen.

–  Men jag tyckte inte de var så dåliga. Vi har alltid haft tufft mot Almtuna. Det är ett skickligt lag med många bra spelare så det är tufft att komma till Almtuna, säger "Daggen" inför premiärbataljen.

Karlskoga är ett av få lag i hockeyallsvenskan som fått behålla en stomme. Eriksson pratar om vikten att Fredrik Forsberg blivit kvar. Likaså målvakten Henrik Lundberg. Dessutom har Karlskoga värvat ett par nya intressanta namn som kaptenen gärna 

– Nikola Pasic från Linköpings organisation är en otroligt skicklig typ och Max Wennlund (från HV 71) är som klippt och skuren för Bik. Han härjar och är en kanonkille som passar perfekt.

Karlskoga är på bortaplan men räknar med rejält stöd.

– Förhoppningsvis får vi fem bussar (med supportrar) med oss, säger kaptenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!