Under onsdagen presenteras den preliminära truppen till junior-VM i Vancouver, Kanada. Två spelare som kan komma att tas ut av förbundskaptenen Tomas Montén är Almtunabackarna Simon Johansson och Jacob Ragnarsson.

– Jag tänker inte så mycket på det. Kommer man med så kommer man med. Men jag hoppas självklart. Det har varit en dröm ända sedan man var liten att spela JVM. Turneringarna brukar vara häftiga och det är särskilt häftigt i år när det går i Kanada, säger Johansson.

– Jag hoppas såklart men vi får se vad som händer. Just backsidan är tuff då det finns många bra 99:or på den positionen, säger Ragnarsson.

Av de två backarna ser Johansson ut att ligga närmast en JVM-trupp. Han togs ut i den senaste landslagssamlingen när juniorlandslaget spelade en fyrnationsturnering i Tjeckien.

– Då gick det rätt tungt för laget. Vi släppte in 14 mål på två matcher vilket inte är acceptabelt. För min egen del kändes det helt okej, men det kändes inte som man gjorde något större avtryck, säger Simon Johansson.

I den turneringen medverkade ingen av svenskarna som till vardags spelar hockey på andra sidan atlanten (Erik Brännström, Timothy Liljegren, Rasmus Sandin, Adam Boqvist). Skulle de tas ut i truppen, vilket är troligt, finns inte särskilt många fler backplatser kvar att fylla.

Almtuna har haft en tuff inledning på säsongen och ligger för närvarande näst sist i hockeyallsvenskan.

– Det har gått upp och ner. Vissa matcher har vi spelat väldigt bra och andra väldigt dåligt. Vi skulle behöva bli jämnare genom att försöka hålla det enkelt och att inte chansa så mycket, säger Jacob Ragnarsson.

Hur har det kännts för egen del?

– Jag har inte spelat min bästa hockey. Jag känner att jag har mer i mig och kan steppa upp i många delar när det kommer till mitt eget spel, säger Ragnarsson.

Simon Johansson om sin säsong:

– Det har gått stabilt. Jag känner att jag kommer in i seniorhockeyn mer och mer för varje match. Nu gäller det bara för oss att vända på steken, vinna matcher och klättra i tabellen.