Almtunabackens rejäla ökning

Ingen spelare har mer istid i någon av landets högsta serier än Almtunas Per Svensson. Och han spelar bara mer och mer för varje säsong.

Per Svensson är på is nästan 25 minuter per match i snitt. Ingen spelar mer än honom denna säsong.

Per Svensson är på is nästan 25 minuter per match i snitt. Ingen spelar mer än honom denna säsong.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-11-13 07:30

Säsongen 16/17 hade Svensson 19.26 minuter i istid per match. Säsongen efter var han uppe i 21.14. I fjol 23.44. Med den noteringen var han tvåa i allsvenskan. Men det har inte stoppat. Den här säsongen "tuggar" han istid mer än någonsin. Nu är han uppe i 24.35 minuter per match. Det gör honom till ohotad etta i hockeyallsvenskan. Ingen spelar så mycket i SHL heller.

– Vi får se vad det där slutar, säger Svensson och skrattar.

– Vi har haft några skador och det har blivit några minuter mer än man vill kanske. Det var skönt med ett break (förra veckan). Det blir ju slitigt. Sedan är ju alla matcher olika. Ibland är man mer i egen zon och ibland mer i anfallszon och då blir det lite lugnare.

Lagkaptenen gillar läget och tror att han som mest i en enskild match varit uppe i en bit över 31 minuter. Det är tur att kroppen känns bra på 31-åringen som är inne på sin åttonde säsong i Almtuna. 

Efter måndagskvällens förlust i förlängning mot Södertälje tränade Ais på tisdagsmorgonen innan de satte sig i bussen för den långa bortaresan till Karlskrona. Alltså dagen före match. Laget parkerar mitt emellan slutspelsstrecket och kvalseriestrecket.

– Det är klart att vi vill vara lite mer konsekventa. Vi har gjort lite mycket misstag i matcherna. Inställningen är det inget fel på i den här upplagen. Skärper vi till detaljerna är det inte omöjligt att plockar en topp åtta plats, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!