UNT kan även avslöja att Almtunasonen Fredrik Abrahamsson är på väg till samma klubb.

Vad håller ligan för klass?
– Det är en liga som håller bra klass, just nu är det flera bra svenskar som spelar där, fortsätter Rollin Carlsson.

Det är ingen hemlighet att RRC gärna hade dragit på sig Almtunatröjan för nionde säsongen i rad – speciellt med tanke på brorsan Victors återkomst. Och han har inte avskrivit Almtuna ännu.
– Just nu har jag inte ens ett första kontraktsförslag från Almtuna, men om jag får det samtidigt som de visar att de verkligen tror på mig och vill ha mig så är det jätteintressant.

Det som är bestämt mellan Rollin Carlsson och Öhrstedt är att målvaktsfrågan, som är prio ett, måste lösas innan ett kontrakt kan bli aktuellt.

När kommer du bestämma dig?
– Min förhoppning är att jag har en klubb klar till nästa vecka, det är vad jag siktar på. Jag vill kunna förbereda mig inför nästa säsong i tid.

I dagarna har det också blivit klart att backen Julius Larsson lägger skridskorna på hyllan – efter totalt fyra säsonger i Almtunadressen.

Hur kommer det sig?
– Det är ett beslut som vuxit fram och det är, såklart, vemodigt på ett sätt men det känns rätt. Jag kommer satsa på plugget, säger Larsson som blir kvar i Uppsala för att plugga systemvetenskap.

Blev du erbjuden ett kontrakt av Almtuna?
– Vi har haft en diskussion men det här var ett beslut jag kände att jag ville ta och dels beror det på att de senaste två säsongerna inte gått jättebra personligen.