Almtunas tränare är inte oroad

Det blir ingen Jesper Eliasson i Almtunas trupp mot Tingsryd heller. Det betyder att Daniel Rosengren får fortsatt förtroende i målet.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson tvingas klara sig utan målvakten Jesper Eliasson även i mötet med Tingsryd på fredagskvällen.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson tvingas klara sig utan målvakten Jesper Eliasson även i mötet med Tingsryd på fredagskvällen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-18 08:00

Det var när Växjös målvakt Victor Fasth skadades på träning som Smålandsklubben valde att kalla hem Eliasson. Nu har Fasth undersökts men det är fortfarande oklart hur länge han blir borta.

Så länge Fasth är skadad så kommer troligen Växjö att behålla Eliasson. Skulle det däremot bli en långvarig frånvaro på Fasth så är det nog så att Växjö ser sig om efter en ny målvakt och då kan Eliasson flyttas tillbaka till Uppsala.

Målvaktsproblematiken – om det nu är ett problem – är inget som oroar Almtunatränaren Martin Gudmundsson:

– Nej, det tycker jag ändå inte. Vi visste vilka premisser det var, att det kan bli så här kortsiktigt. Nu var Daniel Rosengren bra senast (mot Timrå), säger Gudmundsson, som därmed antyder att det kanske hade blivit Rosengren i kassen mot Tingsryd även om Eliasson varit kvar i truppen.

Annars inget nytt i Almtunas trupp. Mattias Granlund ska testa att gå för fullt på fredagens (förmiddag) träning, men något spel mot Tingsryd lär det inte bli även om skadan känns läkt.

Tingsryd har inlett säsongen bra. Senast vann man med 4–1 borta mot Karlskrona.

– Det är överraskningslaget. De spelar en frejdig hockey, inte alls det där destruktiva spelet som de spelade förr. Magnus Bogren (tränaren) vill spela offensivt. Det kan bli lite mer öppet spel jämfört med tidigare säsonger mot Tingsryd, säger Gudmundsson

Matchdags

Almtuna–Tingsryd

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!