Helt slut är det ju i och för sig inte, två matcher till ska spelas, men för Almtunas del blir dessa betydelselösa. Tre raka förluster gör att det nu är omöjligt att vinna serien.

– Vi har haft chansen i alla matcherna och kunde lika stått här med tre raka segrar, säger Sandström.

– Luften går ju ur när vi inte tar poäng i den här matchen, säger en besviken men ändå samlad Almtunatränare, Martin Gudmundsson.

Almtuna har varit i ledning i alla tre slutspelsmatcherna men dragit det kortaste strået varje gång. Mot Södertälje på onsdagen blev det precis som mot Björklöven i måndags. En jämn match där Uppsalalaget hamnade i underläge med uddamålet och fick jaga kvittering tills gästerna avgjort med ett 2–4-mål i tom kasse.

Vad är det som skiljer?

– Det är små detaljer. vi behöver bättre hjälp på målvaktssidan, backarna behöver spela bättre och forwards måste vara effektivare, det sitter i alla tre delarna. Nu är det jävligt tufft. Alla har stämplat in fullt ut, men det räcker ändå inte, säger Gudmundsson.

Forwarden Lucas Sandström älskar den här typen av matcher och har varit mycket nyttig för Ais. Han var en av de tongivande mot Björklöven och försökte krypa under skinnet på motståndarna. Vid ett tillfälle i den matchen låg han och brottades med en motståndare i gästernas bås. Mot Södertälje hamnade han återigen i fokus efter att ha tacklat SSK-backen Nicklas Grossman. Grossmans backkompis Marcus Bohman flög då på Sandström och sedan brottades det rejält. Sandström fick ned Bohman med kraft. Den senare föll olyckligt och fick hjälpas av isen rejält groggy. Det var slutspelat. Sandström fick en tvåa för roughing men också en tvåa för charging på tacklingen.

– Han (Grossman) är puckförare och lägger ifrån sig pucken precis när jag träffar på axeln, säger Sandström som inte höll med domaren att det borde varit en utvisning.

Men den utvisning i matchen som Almtuna hade klart mest synpunkter kom när man skulle försöka kvittera till 3–3. 17.15 av slutperioden tog Almtuna timeout och valde spel sex mot fem. Direkt på tekningen i anfallszon tog domare Richard Magnusson en tvåa för hög klubba på Victor Rollin-Carlsson, som blev så arg att han drog på sig en tvåa för protest.

– Det var ingen hög klubba, han (SSK-spelaren) filmar. Domaren har ingen bra position och tar den på reaktionen. En riktigt jävla dum utvisning, säger Gudmundsson.

Almtuna möter nu Pantern hemma i en helt betydelslös match på fredag. Sedan väntar även Oskarshamn på bortaplan på söndag.