Det här gänget börjar med att vinna sin grupp (tre matcher). Både fredag och lördag hade de matcher som slutade vid midnatt, men laget gick fram som en ångvält till söndagens final.

Finalen mot Rynninge var jämn och Alsike fick se 1–0-ledning och 2–1-ledning gång på gång kvitteras, varpå finalen fick avgöras på straffar. I fjärde straffomgången gick Rynninge vinnande ur finalen.

Alsike F05:s ledare Therese Karling summerar cupen: "Det är en ynnest att vara ute på turné med dessa tjejer. Föredömligt uppträdande både på och utanför planen. Vi vann som ett lag och hanterade finalen som ett lag. Som ledare är vi väldigt stolta över tjejerna. Stort tack till alla Alsike lag (P05, F06, F07 och F08 ) som var med i cupen och hejade fram oss ändå till slutsignalen. Vilken hejarklack. Ni ägde läktaren!"

Artikelbild

| Alsike F05 nådde final i Göransson Cup och vann ett silver efter en dramatiska straffläggning.

Spelare i Alsike F05: Elvira Bokström (målvakt), Tilde Tomic, Elin Stock, FIlippa Karling, Henrietta Spinnars, Clara Leffler, Lova Tomic och Smilla Ahlvärn. Målen gjordes av: Clara Leffler (9 st), Lova Tomic (4), Smilla Ahlvärn (2), Filippa Karling (1) och Tilde Tomic (1).