Lördag 6 juni arrangerar Rasbo MK Nationaldagsracet, tredje deltävlingen i Upplandserien i folkrace, med närmare 90 deltagande förare.

Rasbo MK:s tävlingsledare Bengt Johansson ser med tillförsikt framemot tävlingen. Han ser dessutom tillbaka på en period fylld av renovering och iordningsställande på Pustbolbanan.

– I år har vi sett över vår anläggning uppe på Pustbolbanan i Rasbo. Vi har schaktat av innerplanen för att publiken skall kunna se hela banan, samt röjt bort träd. Men den stora grejen för förarna är att vi har byggt ett alternativspår, eller jokerlapp som man kallar dem inom rallycross, och jag tror att detta med alternativspår kommer att göra succé bland förarna. Det kommer att öka spänningen under racen, säger tävlingsledaren Bengt Johansson.

Artikelbild

| Nytt speakertorn. Thomas Johansson monterar en trapp på det nya speakertornet.

Nya betongplattor har gjutits i innerkanten av alternativspåret och banan har dessutom bland annat preparerats med dräneringar för att inte få vatten stående. Därtill har ett nytt speakertorn byggts och färdigställs under de senaste veckorna.

Pustbolbanan är i toppskick, meddelar Rasbo MK. Organisationen likaså.

– Hela folkracesektionen är givetvis med och hjälper till att organisera tävlingen, och sedan har vi alla andra frivilliga förare och supportrar som ställer upp, säger Bengt Johansson.

– Under tävlingsdagen går det åt närmare 60 stycken funktionärer som alla ställer upp ideellt, vilket vi är mycket tacksamma för. Utan dem kan vi inte köra några tävlingar.

Under måndagen var drygt 40 förare anmälda till folkracefesten, men klubben räknar med att det blir mellan 70–90 startande den 6 juni. Åskådarantalet väntas bli närmare tusentalet.

– Nu ser vi fram mot en riktigt lyckad tävling som jag tror kan bli riktigt kul med det nya alternativspåret, både för publik och förare, säger tävlingsledaren Bengt Johansson.