Finalen gick av stapeln i Linköping med de 24 bästa lagen med 14-15 åringar som kvalat runt om i Sverige. Både Alunda SK och Upsala IF hade tagit sig till finalen efter fina insatser i Glanshammar och båda lagen hade som mål att förbättra sina resultat från kvalet.

Med ansiktsfärg, gröngult i håret och kaninerna på släptåg åkte Alundas lag till finalen. Alla ungdomarna presterade bra, alla satte ett eller flera personliga rekord, kämpade och deltog i mängder av grenar. Alla satte laget framför jaget och hejade hejdlöst och ställde upp för varandra. Kämparandan och lagkänslan var på topp – en för alla och alla för en.

Trots hård konkurrens från hela Sverige med stora städer och stora friidrottsklubbar lyckades Alunda komma på en bronsplats i mixedklassen, de tog en andraplats i flickklassen och hamnade på en sjätteplats i pojkklassen. Lyckan var obeskrivlig, prestationen ett faktum och medaljerna Alundas.

Artikelbild

| Även Upsala IF hade en fin helg och förbättrade sitt resultat sedan kvaltävlingen i Glanshammar.

I kvalet uppnådde Alunda det fina resultatet 27 586 poäng och målet var att slå detta resultat i finalen. Det gjordes med mycket god marginal då laget samlade ihop hela 30233 poäng. Alunda blev ett namn på friidrottskartan och ett namn att räkna med i framtiden.

Även Upsala IF hade en fin helg och förbättrade sitt resultat sedan kvaltävlingen i Glanshammar. Laget hamnade på en åttondeplats i mixklassen med 28920 poäng, på en femteplats i pojkklassen och på en elfteplats i flickklassen.