Kraftmätningen är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. Den har fokus på mångsidighet och avgörs i två faser, regionala kvaltävlingar i månadsskiftet maj/juni och en riksfinal 1–2 september i Linköping.

Alla Alundas ungdomar presterade bra, kämpade och deltog i mängder av grenar. För några blev det start i samtliga sex grenar och stafett. Flera av ungdomarna ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och alla (!) satte laget framför jaget och kämpade, hejade och ställde upp för varandra. Trots hård konkurrens från bland annat Uppsala, Linköping och Göta från Karlstad lyckades lilla Alunda vinna kvalomgången.

Lyckan var obeskrivlig när Alunda ropades upp som segrande lag och blev därmed direktkvalificerade till finalen i Linköping.

Artikelbild

| Både Alunda och Uppsala (bilden) kvalificerade sig för riksfinalen i september.

Dit är även Uppsala kvalificerade och det laget presterade också väldigt bra och hamnade på en fin tredjeplats i kvalet strax efter Alunda efter fina resultat och god kämparanda.

När resultaten är sammanräknade för alla kvalomgångar ligger lilla Alunda SK på en hedrande tredjeplats i sammanställningen med sina 27 586 poäng. Laget vinner inte på enskilda prestationer på tjej- eller killsidan utan på en bredd bland både tjejer och killar.

Uppsala hänger även på i toppstriden och ligger på en fin femteplats på 27359 poäng.