Sirius allsvenska premiär mot Kalmar börjar närma sig. Först ska de blåsvarta ta sig an superetta-laget Frej hemma på Löten och därmed sätta punkt för försäsongen 2019. Nyheten om värvningen av den landslagsmeriterade målvakten John Alvbåge slog ner som en bomb för ungefär en vecka sedan. Torslanda-sonen fick följa mötet med BP från bänken men mot Frej blir det debut i Siriuströjan för Alvbåge.

– Han kom in sent och vi behöver se honom i matchmiljö. Det här är det enda tillfället att se honom innan serien startar och vi vet redan vad Lukas (Jonsson) går för. Nu vill vi se hur John funkar i laget, säger Mirza Jelecak.

Alvbåge ska redan ha satt avtryck i sin nya klubb sedan han anlände från den cypriotiska högstaligan.

– Han bidrar med mycket saker både i omklädningsrummet och sättet han tränar på med sin professionalism. Han har hundratals allsvenska matcher i bagaget så han kommer så klart att bli en stor tillgång och vi vet att det är en duktig målvakt, säger Jelecak.

Mot Frej hoppas Jelecak få ett kvitto på vissa delar i spelet inför premiären.

– Vi vill se att fler bitar sitter på plats. Vi har gjort det bra i perioder tidigare under försäsongen och behöver bli jämnare. Nu vill vi bland annat se en grundtrygghet i försvarsspelet och att vi sätter dit bollarna. Vi måste bli bättre i båda boxarna, säger Jelecak och fortsätter:

– Samtidigt är det ingen stress. Vi vet att om vi skapar tillräckligt många lägen kommer bollen att trillan in. Det finns många duktiga avslutare i den här truppen.

Motståndarna Frej slutade på nionde plats i superettan 2018. Klubben har genomgått en transformation med många spelare som både kommit och lämnat och dessutom har man bytt tränare. Täby-laget har ett tätt samarbete med Hammarby och det var från deras U19-lag man hämtade tränaren Lukasz Syberyjski i vintras.

– Det är ett lag som är bollskickligt och som har jobbat sig till att bli ett stabilt superettalag, vilket är imponerande med tanke på deras små resurser. De har många unga, duktiga spelare som säkert kommer att bli ännu bättre.

Daniel Jarl och Abdul Razak ser ut att missa genrepet på grund av skador. Philip Haglund har dragits med en hälskada sedan i början av mars och därmed missat matcherna mot Östersund, Brage och BP. Mot Frej är han redo och tillbaka i truppen.