Uppsala HK mot Roserberg i Rosershallen. Toppmöte i handbollens division 2. De båda lagen tampas bakom Alfta som ångar på i toppen av tabellen. Serietvåan får kvala för att ta sig upp i division 1 och för att koppla ett grepp om den platsen gällde det att vinna.

– Vår ambition är att gå upp. Tyvärr har vi förlorat två matcher vilket gör det svårt att komma ikapp Alfta. Kommer vi inte ikapp får vi se till att bli tvåa och kvala oss upp, säger lagets tränare Anders Olsson.

Den första halvleken var jämn och lagen följdes åt resultatmässigt. I den andra gjorde däremot Uppsala ett ryck och en bit in hade man ledningen med 13–20. Den släppte man inte heller. Matchen slutade 22–30. I och med det tog Uppsala HK klivet upp på kvalplats en poäng före "Rosers".

– De spelar ett väldigt aggressivt försvar och i den andra kommer vi in i spelet mer. Vi vet hur vi ska lösa deras defensiv samtidigt som vi vågar mycket mer i andra. Det här var jätteviktigt. Både för självförtroendet och tabellmässigt, säger Tina Sandell som utsågs till matchens lirare.

Uppsala gick upp i division 1 för ungefär tre år sedan. Den sejouren blev kortvarig eftersom man åkte ur direkt. Då med bland annat Lovisa Kardell (nu i elitserielaget Skara) i truppen. Klubben hade chansen att kvala sig upp förra säsongen men då föll man mot Norrköping.

– Det är ett nytt lag nu skulle man kunna säga. Vi har ett bra gäng med blandade åldrar, säger Anders Olsson.

Flera spelare är studenter som fostrats i andra klubbar runtom i Sverige. Bland annat i Karlstad, Göteborg, Karlskrona och Eskilstuna.

– De pluggar till läkare, jurister och olika ganska avancerade utbildningar på universitetet. Men de vill fortsätta spela handboll och därför söker de sig till oss, säger Anders Olsson.

Dessutom finns det en hel del yngre förmågor i truppen som har fostrats i föreningen. Åldersspannet sträcker sig från 17 till 26 år.

– Jag är en gamling i sammanhanget, säger 26 åriga Tina Sandell och fortsätter:

– Hälften av vårt lag är juniorer som ska skolas in och den andra hälften är lite äldre. Det är jättekul att vi har den mixen. Vi har mycket olika kompetenser vilket gör att vi kan spela på olika sätt. Vi har både långa spelare men även lite kortare som kan kliva in på 9-meter och kötta på.

Hur slutar säsongen?

– Vi har alla förutsättningar för att ta klivet upp den här säsongen, säger Sandell.