Så sent som under lördagen förlorade Uppsala Basket stort mot Jämtland. Då efterlyste coachen Zlatan Hadziresic nyförvärv och det är precis vad han får nu. Under söndagen presenterade klubben två nya amerikaner i form av Dante Williams och Brian Bridgeforth.

– Med dessa två spelare får vi in både rutin och ny energi till laget. Dante kommer att kunna leda laget från bakplan och det kommer ge oss möjlighet att spela på fler och olika sätt. När det kommer till Brian så ser jag en ung, lovande spelare som kan springa golvet i ''transition'' på ett bra sätt och dels som ett hot i tresekundersområdet. Samt att han kommer kunna stoppa folk i försvaret och bidra med stark returtagning. Något som vi tidigare har saknat, säger klubbens andre coach Efongo Imbia i ett pressmeddelande.

Dante Williams är född 1987 och beskrivs som en atletisk guard. Han kommer med rutin från spel i bland annat Qatar, Ukraina, Tyskland och på Cypern där han ledde sitt lag Omonia Nicosia till cupfinal. Brian Bridgeforth är 24 år och mäter in på 208 centimeter. Han kan spela på flera olika positioner.

Brian Bridgeforth har kanske inte riktigt lika mycket rutin som den tidigare nämnde Dante Williams, men i 24-årige Brian får laget in en stor spelare på 208 centimeter, som kan spela på flera positioner. Han kommer närmast från spel i USA och säsongen 2016 blev han framröstad som USCAA D1'S ''Player of the year'' och så även som ligans bästa försvarare.

Sedan tidigare har Uppsala Basket även säkrat Mannos Nakos till laget. Återstår att se om trion kan vända det prekära läget.